Film romanesc: Italiencele (2004)

duminică, 23 ianuarie 2011

Film romanesc: Italiencele (2004)



„Italiencele” este povestea a doua surori dintr-un sat din Oltenia care pleaca, ilegal, la cules de capsuni in Spania.
Dupa un an, cand se intorc acasa, victorioase, cu un aer occidental, fetele spun ca n-au mai fost in Spania, la capsuni, ci in Italia, la struguri. Adevarul este insa altul.
O comedie dramatica, cu final optimist.

Film romanesc: Poveste De Cartier online

Film romanesc: Poveste De Cartier online



Despre film: "Poveste de cartier" se vrea o varianta autohtona a celebrului West Side Story adaptata la realitatile romanesti dintr-un cartier bucurestean.
O poveste de dragoste spusa si traita pe ritmuri de manele, cu o distributie din care fac parte nume consacrate precum Florin Calinescu, Romica Tociu si Cornel Palade, dar si tineri care fac primii pasi pe taramul filmului.
Din ultima categorie face parte si Monica Merisan, care la doar 16 ani detine rolul principal in acest film si care se pare a uimit intreaga echipa cu talentul sau.

Film romanesc: Contra timp

Film romanesc: Contra timp

Despre film: Dragos Bucur revine in rolul lui Calin Boboc din celebrul serial politist "Baieti Buni"! Proaspat promovat in functia de inspector-sef, Calin reia lupta impotriva mafiei alaturi de Bogdan, Dobrescu, Lori, Maria si procurorul Iacob. Tinta: periculosul clan al fratilor Javela, format din Sandu, actualul cap al gruparii, Nicu, fostul lider si Paris, un gangster marunt.
In urma unei riscante operatiuni sub acoperire, politistii de la Crima Organizata reusesc sa-l captureze pe Sandu. Atunci cand Paris accepta sa depuna marturie impotriva liderului mafiot, cazul pare aproape finalizat.
Insa in momentul in care Lori, colega si fosta iubita a lui Calin, este rapita si amenintata cu moartea, lupta devine o cursa contra cronometru. In numai 5 ore, politistii trebuie sa o salveze pe Lori si sa duca si ancheta la bun sfarsit!

FIlm romanesc: Lacrimi de iubire

FIlm romanesc: Lacrimi de iubire



Filmul "Lacrimi de iubire" este practic finalul telenovelei cu acelasi nume. Dupa o perioada de cateva luni in care nu s-au vazut, Alexandra si Andrei, personajele principale, se intalnesc din nou cu ocazia aniversarii lui Nicole. Fiecare dintre cei doi au o cariera de succes, insa Alexandra are nevoie de un actor care sa se dea drept sotul ei pentru a incheia o afacere foarte importanta. Asa ca cei doi ajung din nou sa fie impreuna, insa trebuie sa mai treaca peste cateva lucruri destul de grele pentru a putea fi fericiti cu adevarat.

Film romanesc: Pacala se intoarce

Film romanesc: Pacala se intoarce

Titlu Original: Pacala se intoarce
Anul: 2006
Duratia: 2:33:17
Descriere: O frumoasa satira sociala care are ca baza adevaruri si pilde populare desprinse din povestirile lui Anton Pann ("cel istet ca un proverb", cum il denumea Eminescu) in care se regasesc motive adanc ancorate in tumultul vietii secolului XXI.

Pacala (Denis Stefan), un tanar fara prea multe pretentii de la viata, este satul de hoinarit prin lume si manat de dorul de casa parinteasca se decide sa revina in patrie, de undeva "de afara" – un spatiu atemporal situat in afara granitelor Romaniei.

Tipologiile romanesti traditionale sunt fin satirizate de autorul Geo Saizescu aflat la plina maturitate creativa. Regasim astfel politicianul oportunist, intrepretat chiar de maestrul Geo Saizescu, trei dintre personajele satului romanesc: primarul, carciumarul si popa, interpretate cu genialitate de personalitati marcante ale scenei romanesti.

Film romanesc: Portret de Familie

Film romanesc: Portret de Familie


Vezi mai multe din Cinema, movie trailers pe 220.ro

"Portret de familie" este un scurt metraj romanesc foarte bun, in regia lui Marian Crisan care a castigat premiul Palm d'Or pentru cel mai bun scurt metraj in 2008.
Scurt metrajul "Portret de famlie" este unul cu un mesaj social foarte puternic si anume diferenta de mentalitate dintre varste. Urmariti scurt metrajul mai jos, va garantez ca o sa va placa. Vizionare placuta !

Film romanesc: Celălalt (2007)

Film romanesc: Celălalt (2007)

The Other One (2007) from dorin moldoveanu on Vimeo.



Descriere:

Parintii lui Mircea au facut totul pentru el. Dar poate ca au gresit cu mult inainte.

Actori: Andrei Runcanu, Mircea Constantinescu, Cornelia Pavlovici

Echipa productie:

Dorin Moldoveanu (1983) ... regizor
Ioana Huiduc ... imagine
Laura Lazarescu (1985) ... montaj
Dorin Moldoveanu (1983) ... scenarist
Vlad Voinescu ... sunet

Film romanesc: Lampa cu căciulă (2006)



Descriere:

Lampa cu caciula este un road movie despre relatia tata-fiu si despre importanta lucrurilor mici in viata.Intr-o dimineata, Marian, un baiat de 7 ani dintr-un sat uitat de lume, isi trezeste Tatal insistind sa porneasca spre Oras sa repare Televizorul.Ii urmarim in calatoria lor de la sat la marele Oras, Oras unde se gaseste specialistul Bichescu singurul in stare sa rezolve problema.

Film romanesc: Naica şi veveriţa (1968) online gratis

marți, 11 ianuarie 2011

Partea 1


Partea 2


Regia
Elisabeta Bostan

Cu Alexandra Foamete, Bogdan Untaru

Gen
Aventuri, Scurt Metraj

Durata
17 minute

Naica si veverita
Naica, un baietel de la tara, descopera lumea din jur. In acest episod descopera padurea.

Film pentru copii. Al patrulea episod al unui miniserial intitulat "Aventurile istetului Naica". Filmul a fost inclus si in lungmetrajul "Unde esti, copilarie?"

Film romanesc: Naica pleacă la Bucureşti (1968) online

Partea 1


Partea 2


Regia
Elisabeta Bostan

Cu Alexandra Foamete, Bogdan Untaru

Gen
Aventuri, Scurt Metraj

Durata
18 minute

Micutul Naica pleaca sa descopere lumea - orasul.

Film pentru copii. Episodul 3 al unui serial intitulat "Aventurile istetului Naica". Filmul a fost inclus si in lungmetrajul "Unde esti, copilarie?"

Film romanesc: Telegrame online



Denumirea : Telegrame (1959)
Regizori:
Aurel Miheles
Gheorghe Naghi
Scenaristi:
Ion Luca Caragiale
Mircea Stefanescu
Imaginea:
Ion Cosma
Scenografia:
Liviu Popa
Muzica:
Mircea Chiriac
Genul:
Comedie

TELEGRAME, film realizat in anul 1959 de doi tineri regizori (pe atunci): Gheorghe Naghi si Aurel Miheles, pe baza unui scenariu inspirat din I.L.Caragiale si semnat de reputatul dramaturg Mircea Stefanescu. Acum, dupa jumatate de secol, “Telegramele” filmate ale lui nenea Iancu cu hazul lor homeric si cu satira lor corosiva vin la intalnire cu publicul romanesc mai proaspete ca niciodata, de parca ar fi fost scrise ieri. « Singura explicatie logica a longevitati si succesului acestui film nu poate fi decat una singura: ACTUALITATEA operei lui Caragiale prezenta in filmele noastre in general, dar mai ales in Telegrame » - sustine cu modestie regizorul Aurel Miheles.

Film romanesc: Singuratatea florilor (1975) online gratis



Regizor:
Mihai Constantinescu
Scenarist:
Octav Pancu-Iasi
Muzica:
Temistocle Popa

"Un medic insingurat, egoist si orgolios, primeste, intr-o zi, un buchet de flori care-l pune pe jar. Un modest taximetrist, familist si coleg devotat, il ajuta sa-l identifice pe expeditor si sa se regaseasca pe sine." - Tudor Caranfil - 2003 (Dictionar de filme romanesti)
Presa despre film: Film “ de educatie ” si “ actualitate ”, laudabil in intentii dar modest in expresie, ca in secventa lectiei de morala pe care soferul de taxi, structurat diferit, o administereaza, cu intelepciune bonoma, doctorului, alienat de succesul sau social. Tudor Caranfil .

Film romanesc: Un suras in plina vara (1963) online



Regia:
Geo Saizescu
Scenariu:
D.R. Popescu, cu Florina Luican, Sebastian Papaiani
Gen
Comedie
Premiera in Romania 1963

Fanita, un tanar dornic sa castige bani in urma unor initiative personale, va esua in toate aceste intreprinderi, lasandu-se in cele din urma convins sa intre in C.A.P.-ul din sat. Umor. Dragoste şi poezie. Suspans.
Ecranizare dupa nuvela "Padurea" de Dumitru Radu Popescu.
"Fanita, eroul intamplarilor din film nu este decat Pacala al zilelor noastre sau mai bine zis un Danila Prepeleac." - Dinu Sararu - 1965

Film romanesc: Bubico - I.L.Caragiale schite online



Bubico - I.L.Caragiale schite , cu Toma Caragiu .

"Triumf al spiritului critic ,perceptia caragialiana este fundamental comica" Alex.Condeescu

Film romanesc: Badaranii (1960) online

Partea 1


Partea 2



Denumirea: Badaranii (1960)
Regizori:
Sica Alexandrescu
Gheorghe Naghi
Scenarist:
Carlo Goldoni
Genul:
Comedie/Istoric

Ecranizarea dupa Goldoni beneficiaza de o distributie de zile mari, dintre care se evidentiaza triumviratul de aur Birlic-Calboreanu-Giugaru.
Badaranii, negustori cu judecata obtuza si idei invechite, Lunardo, Canciano, Ricardo, Simon, Maurizio, pe de-o parte, istetele si siretele sotii Felicia, Margareta, Marina, respectiv tinerii Filipeto si Lucieta se vor framanta, se vor ciocni si se vor impaca pornind de la conditiile incheierii logodnei tinerilor. Desi suntem in amurgul Evului Mediu, avem parte de aceleasi eterne conflict intre sexe si generatii, tratat aici ca sursa de rasete in valuri.

Film romanesc: Faţa galbenă care râde online




Faţa galbenă care râde / The Yellow Smiley Face

Constantin Popescu / Romania / 2008

Un film despre cum tehnologia se mişcă mai repede decât părinţii noştri şi îi lasă în urmă.
"Faţa galbenă care râde", în regia lui Constantin Popescu, cu Luminiţa Gheorghiu, Teo Corban şi George Constantinescu.

Asfalt Tango online

luni, 10 ianuarie 2011



Vezi online film romanesc : Asphalt Tango (1995)

In rolurile principale: Charlotte Rampling, Mircea Diaconu, Florin Calinescu, Dan Chisu, Daniel Florea, Andreea Macelaru, Eugen Cristea

Gen: Comedie

Despre film: In vremurile tulburi ale anilor ’90, cand definitorii pentru Romania erau grevele spontane, schimbul de valuta la fiecare colt de strada si visul fiecaruia de a deveni patron, unsprezece fete care mai de care mai frumoase pornesc intr-o calatorie cu autocarul catre mirajul vietii de artist la Paris. Fetele sunt insotite de catre un impresar local dubios (Florin Calinescu), un sofer fara scrupule (Constantin Cotimanis) si o frantuzoaica cu experienta in lumea dura a show-biz-ului (Charlotte Rampling).

Neprevazutul apare atunci cand sotului uneia dintre fete (Mircea Diaconu) nu poate accepta ideea ca a fost parasit si porneste intr-o cursa de urmarire, condimentata cu furturi de masini, atacuri armate si rapiri.

Un road movie si o comedie spumoasa, in care Nae Caranfil deseneaza cu dragoste si umor desavarsit o imagine a Romaniei, asa cum o vede el in una din cele mai agitate si in acelasi timp romantice perioade.

Vezi acum online filmul romanesc Asphalt Tango

A fost sau n-a fost? (2006) online



Regia: Corneliu Porumboiu

Cu Teodor Corban, Mircea Andreescu, Ion Săpdaru

Gen: Comedie, Drama

Întreaga tara a privit in direct la televizor cum multimi furioase l-au determinat pe dictatorul Ceausescu sa paraseasca Bucurestiul intr-un elicopter. Intr-un orasel linistit la est de capitala, la 16 ani de la aceasta data istorica, Jderescu, patronul unui post TV local are doi invitati pentru a-si impartasi amintirile gloriei lor de revolutionari. Unul este Piscoci, un batrin pensionar, si uneori Mos Craciun, celalalt Manescu, este un profesor de istorie care tocmai si-a platit datoriile pe bautura cu intreg salariul. Alaturi de Piscoci si de Manescu vrea sa raspunda la o intrebare care de 16 ani nu-si gaseste raspunsul: "A fost sau n-a fost revolutie in orasul lor?". Impreuna isi vor aminti ziua in care au iesit in piata orasului strigand "Jos Ceausescu". Dar telespectatorii suna pentru a-i contesta pe "eroi", care poate ca au baut intr-un bar sau se pregateau de Craciun mai degraba decat sa iasa in strazi ca revolutionari. Construit dintr-o serie de episoade aproape burlesti care ne familiarizeaza cu cele trei personaje principale, aceasta comedie trista creste si culmineaza cu una dintre cele mai bune scene din cinematografia romaneasca: un talk show de la o televiziune de neprofesionisti, turnat in timp real. Castigator al trofeului Camera d´Or si al premiului Label Europa Cinema la Cannes 2006. Castigator a 3 premii la TIFF 2006: Cel mai bun film din competitie, Cel mai bun film din cadrul Zilelor Filmului Romanesc si Premiul publicului.

A fost odată în Transilvania (2007) online

Film romanesc A fost odată în Transilvania online

Sinopsis A fost odată în Transilvania

"Nu vezi că Ardealul singur nu mai are sărbătoare?” După război, ungurii îşi cer drepturile asupra romanilor. Adevărata poveste a unei naţiuni batjocorite.

A fost odata Transilvania from Victor Roncea on Vimeo.

A doua cadere a Constantinopolului online

Film romanesc A doua cadere a Constantinopolului online gratis

Sinopsis A doua cădere a Constantinopolului

Furat de nebuniile "tranziţiei", Sufleţel visează, şi el, la marea aventură. Aflând că vechiul său prieten Ismail e adevăratul tată al fiului său, Sufleţel plănuieşte să fugă din ţară. Însă, la Istanbul va da de miraculoasa maşină de făcut bani...